Antibiotice eficiente pentru tratarea prostatitei

Inflamația prostatei este o boală comună la bărbații de diferite vârste, mai ales adesea patologia este diagnosticată la pacienții cu vârsta peste 50 de ani. Boala afectează grav calitatea vieții, duce la tulburări de urinare, fertilitate și potență și, de asemenea, provoacă durere.

antibiotic pentru prostatită

Bolile trebuie tratate în timp util și cuprinzător. Pentru aceasta, pacientului i se prescriu medicamente, kinetoterapie și un stil de viață sănătos. Antibioticele pentru prostatita bacteriană sunt unul dintre cele mai importante tratamente, dar alegerea agentului potrivit și a dozei este foarte importantă pentru ca terapia să fie eficientă.

Indicații pentru numirea compozițiilor antibacteriene

Înainte de a vă gândi ce antibiotice să luați pentru prostatita, este necesar să înțelegeți cauza apariției acesteia. Contrar părerii multor pacienți, inflamația prostatei apare nu numai din cauza unei infecții, ci și din cauza bolilor degenerative ale organului. În acest din urmă caz, este diagnosticată prostatita neinfecțioasă.

Pentru a diagnostica boala, se efectuează un bazin de semănat sau o analiză PRC, cu ajutorul căreia medicul poate detecta agentul patogen. Dacă nu au fost identificate bacterii, antibioticele nu sunt necesare. În acest caz, sunt indicate terapia simptomatică, dieta, terapia cu exerciții fizice și sexualitatea adecvată.

medicul sugereaza antibiotice pentru prostatita

Dacă în secretul prostatei a fost găsit un leucocit și a fost identificat și agentul patogen, se diagnostichează prostatita bacteriană sau tuberculoasă. Ambele tipuri de boli necesită tratament antibiotic specific.

Adesea este suficientă o analiză OCP, care oferă rezultatul a doua zi. După detectarea bacteriei, medicul va prescrie un antibiotic potrivit pentru prostatită. Dacă tratamentul este ineficient, trebuie să semănați un rezervor de suc de prostată pentru a determina sensibilitatea la un agent antibacterian.

Grupuri de antibiotice

Ce antibiotice să bei pentru prostatită poate fi răspuns precis doar de un medic. Pentru că bacteriile trebuie mai întâi detectate. Dacă vă automedicați, există un risc mare de a nu ghici grupul și de a transforma boala într-o formă cronică, ceea ce complică foarte mult procesul de tratament.

De asemenea, trebuie să înțelegeți că cauza patologiei poate fi o infecție fungică și nu una bacteriană. În acest caz, antibioticele nu vor ajuta, trebuie să luați un medicament cu efect antifungic.

medicamente antibacteriene pentru prostatita

Tratamentul formelor acute și cronice ale bolii se efectuează cu următoarele grupuri de medicamente:

  • Tetracicline. Atribuiți când se găsesc bacterii: Ureaplasma, Mycoplasma, Enterobacteriaceae, Chlamydia, Clibsiella, Enterococci, Pseudomanada, Seratia, E. coli.
  • Fluorochinolonă. Este prescris pentru următoarele bacterii: Ureaplasma, Mycoplasma, Gonococcus, Chlamydia, Protea, Klebsiella, Escherichia coli și Bacilul Koch.
  • Penicilină. Afișat dacă se găsesc: Gonococi, Enterobacteria, Enterococi, Klebsiella, Proteus, Seratia, Escherichia coli.
  • Cefalosporine. Se prescriu pentru astfel de bacterii: Enterobacteria, Enterococci, Klebsiella, Proteus, Escherichia coli.
  • Macrolide. Se afișează dacă se găsesc: gonococi, chlamydia, ureaplasmă, micoplasmă.
  • Aminoglicozide. prescris pentru astfel de bacterii: Klebsiella, Enterobacteriaceae, Pseudomanada.
  • Oxichinoline. Acţionează împotriva unor astfel de bacterii: Ureaplasma, Mycoplasma, Trichomonas, Klibsiella, Escherichia coli etc.

Cel mai adesea, sunt prescrise medicamente din grupul penicilinelor și cefalosporinelor. Macrolidele sunt rareori folosite deoarece nu sunt deosebit de eficiente pentru prostatită. Tetraciclinele au efecte secundare și sunt rareori prescrise atunci când alte medicamente nu pot fi luate.

Aminoglicozidele sunt eficiente în prostatita acută. Acestea invadează și se acumulează în prostată, ceea ce ajută la scăderea infecției. De regulă, pentru tratamentul cursului cronic, un astfel de antibiotic nu este prescris, deoarece concentrația dorită a substanței în glandă nu poate fi atinsă.

Cu prostatita cronică de tip bacterian, medicii se opresc cel mai adesea la grupul de fluorochinolone. Sunt cele mai eficiente pentru inflamarea prostatei.

Dar este de remarcat faptul că fluorochinolonele au efecte secundare grave, iar utilizarea lor este interzisă până la diagnosticarea tuberculozei. Astfel de medicamente pentru tuberculoza de prostată trebuie luate în combinație cu alte antibiotice, altfel tratamentul va fi ineficient, pacientul va pierde doar timpul.

Lista de antibiotice pentru prostatită

Cele mai bune antibiotice pentru prostatită sunt cele selectate pe baza rezultatelor unei examinări efectuate de un medic cu experiență. Nu există pastilă magică pentru toate bolile, toate medicamentele sunt eficiente într-un fel sau altul. Este foarte important să selectați exact substanța din agentul patogen identificat care este potrivită pentru tratamentul unei anumite forme de prostatita.

medicul alege antibiotice pentru prostatită

O selecție uriașă de medicamente din fiecare grup este prezentată pe piața farmaceutică:

  • peniciline;
  • Cefalosporine;
  • Aminoglicozide.

Tetraciclinele sunt rareori prescrise. Macrolidele sunt indicate în principal în lupta împotriva micoplasmei și a chlamidiei.

Unul dintre cele mai eficiente medicamente utilizate pentru a trata prostatita este un medicament care aparține grupului de oxichinoline. Instrumentul ajută la eliminarea majorității microorganismelor care provoacă inflamația prostatei și a tractului urinar, iar medicamentul are, de asemenea, un efect antifungic.

Dozele pentru bărbați sunt prescrise individual, în funcție de cauza patologiei, caracteristicile luării unui anumit medicament și forma sa de eliberare.

De exemplu, un antibiotic este prescris pentru a bea 3 comprimate pe zi, dimineața la prânz și seara. Iar celălalt poate fi prescris pentru a injecta 1 fiolă pe zi intramuscular în același timp. Tratamentul se efectuează într-un singur curs, este imposibil să anulați prematur medicamentul, chiar dacă există o îmbunătățire.

diplomă

Fiecare pacient ar trebui să-și amintească că antibioticele sunt medicamente foarte grave, a căror utilizare necontrolată poate duce la complicații. Prin urmare, dacă un bărbat are simptome de prostatita, trebuie să consulte un urolog-androlog cât mai curând posibil și să se facă testat. Antibioticele pot fi prescrise numai pe baza unui diagnostic precis.