pastile pentru prostatita

Medicamente pentru prostatită

Din păcate, mulți bărbați peste 40 de ani suferă de boli inflamatorii ale prostatei. Dacă procesul inflamator nu este tratat la timp, acesta devine cronic, ceea ce duce, la rândul său, la probleme mai complexe cu funcția de reproducere, erecție sau urinare.

Pastile ieftine și eficiente

Specialistul efectuează o examinare pentru a pune diagnosticul corect și a găsi cauza bolii. Pe baza rezultatelor cercetării, cele mai eficiente comprimate sunt prescrise pentru o formă și un stadiu specific al bolii. Terapia cu pastile nu are o schemă universală. În fiecare caz, medicul prescrie doza și cursul tratamentului individual. Tabletele pentru tratamentul prostatitei sunt împărțite în mai multe grupuri:

  • analgezice.
  • alfa blocante.
  • tranchilizante.
  • antispastice.
  • antiflogistic.
  • antibiotice.
Pastile pentru prostatită

În stadiile incipiente, pacientului i se prescriu pastile pentru prostatită. Medicamentele selectate în mod corespunzător opresc dezvoltarea inflamației și restabilesc funcționarea prostatei.

Pastilele pentru prostatită pot fi prescrise numai de un specialist. Autoadministrarea este contraindicată categoric - aceasta poate duce la consecințe ireparabile.

analgezice

Pentru a elimina sindromul dureros, sunt prescrise analgezice. Acest grup include multe medicamente. Cu toate acestea, medicii nu recomandă administrarea de analgezice mai mult de cinci zile, deoarece pot apărea și alte probleme de sănătate. Un efect secundar comun este inflamația tractului gastrointestinal. Pacientul poate prezenta arsuri la stomac, greață și durere în regiunea epigastrică.

alfa blocante

Medicamentele din acest grup sunt prescrise pentru a îmbunătăți calitatea tratamentului. Angajează-ți specialistul. Tabletele pot reduce tonusul vezicii urinare și ale mușchilor netezi și pot scădea tensiunea arterială. În plus, medicamentul ajută la reducerea severității simptomelor, la reducerea presiunii asupra pereților canalului, la îmbunătățirea producției de urină și la eliminarea completă a inflamației.

Un efect pozitiv după utilizarea alfa-blocantelor este observat la 80% dintre pacienți.

pastile tranchilizante

La pacienții care suferă de prostatita, există o scădere a potenței și probleme cu funcția erectilă. În acest sens, bărbatul experimentează anxietate și stres. Aceste fenomene au un efect negativ asupra organismului slăbit. Pentru a restabili sistemul nervos, se prescriu pastile tranchilizante.

Sedativele nu se iau mult timp, astfel încât organismul să nu se obișnuiască cu aportul constant de substanțe active.

antispastice

Cauza durerii în prostată poate fi nu numai procesul inflamator. Durerea apare adesea ca urmare a unui spasm al mușchilor perineali. Pentru a elimina acest simptom, sunt prescrise medicamente care ajută la relaxarea mușchilor. Aceste medicamente includ antispastice. Este utilizat pentru a trata inflamația cronică și congestivă a prostatei.

antiflogistic

Eficient sub orice formă și în orice stadiu al bolii. Doar NVPS este utilizat pentru a trata prostatita. Medicamentele antiinflamatoare din acest grup au nu numai un efect antiinflamator pronunțat, ci și un analgezic puternic. Cele mai eficiente medicamente pe bază de ketoprofen, diclofenac și ibuprofen. După examinare, medicul va prescrie medicamente antiinflamatoare. Înainte de utilizare, trebuie să studiați cu atenție instrucțiunile pentru contraindicații și efecte secundare.

antibiotice

Utilizarea antibioticelor este indicată pentru prostatita bacteriană. Este mai ușor să eliminați infecția determinând mai întâi tipul de microfloră patogenă. Medicul evaluează starea și simptomele bărbatului, testează rezultatele pentru a selecta antibiotice eficiente și, de asemenea, determină doza și cursul terapiei.

Antibioticele nu numai că au un efect distructiv asupra bolilor, ci au și un efect negativ asupra mucoaselor și microbilor benefici implicați în digestie. Prin urmare, trebuie luat în combinație cu bifidobacterii.

Noi medicamente pentru prostatită

Medicamentele de nouă generație se caracterizează prin pătrunderea rapidă în țesuturile organului afectat. În plus, astfel de medicamente au semnificativ mai puține efecte secundare.

Tablete pentru prevenirea prostatitei

Medicamentele pentru prevenirea prostatitei au ca scop normalizarea funcționării prostatei. Principalele ingrediente active ale unor astfel de medicamente sunt extractele naturale din plante care elimină ușor procesul inflamator, normalizează circulația sângelui și elimină congestia.