Medicamente folosite pentru a trata prostatita

Medicamente pentru inflamația prostatei

Prostatita este o boală inflamatorie care este periculoasă nu numai din cauza simptomelor sale, cum ar fi durerea, febra și riscul de puroi, ci și din cauza consecințelor sale. Printre acestea se numără infertilitatea, impotența, formarea unei tumori maligne în țesuturile prostatei, tranziția patologiei într-o formă cronică și răspândirea infecției la toate organele sistemului genito-urinar.

Mulți pacienți încearcă să găsească singuri un remediu pentru prostatita, fără a apela la ajutorul medicilor, pornind situația și ajungând la dezvoltarea complicațiilor. Astfel de tactici sunt fundamental greșite. Este mai ușor și mai rapid să vindeci forma acută a bolii, prin urmare, la primele semne suspecte care indică dezvoltarea unei patologii, este necesar să contactați un specialist calificat.

Cauza principală a inflamației acute a prostatei este considerată infecție bacteriană - necesită prescrierea obligatorie de antibiotice. Boala în formă cronică se tratează mai mult și mai greu - aici medicul combină imunomodulatoarele, lumânările, masajul terapeutic și kinetoterapie.

Acest material descrie ce medicamente sunt utilizate pentru a trata prostatita, despre scopul numirii lor și condițiile de aport. Este introductivă, lista de medicamente pentru prostatita nu trebuie luată ca ghid de acțiune, alegerea finală a terapiei este făcută de un medic.

medicamente antibacteriene

Desigur, remediile eficiente pentru prostatita, care s-a dezvoltat pe fondul infecției bacteriene, sunt antibioticele. De asemenea, medicii prescriu medicamente din acest grup nu numai pentru forma acută, ci și pentru forma cronică a bolii, în funcție de tipul de agent patogen, simptomele clinice și luând în considerare terapia anterioară a pacientului.

Selecția unui medicament adecvat se efectuează după analiza microflorei, prelevată din canalul uretral prin răzuire, precum și după rezultatele testelor de sânge prin PCR și secreția de prostată. Cel mai adesea, medicii aleg cel mai eficient medicament pentru prostatita din grupul următoarelor medicamente antibacteriene:

  • Fluorochinolone - medicamente pe bază de levofloxacină, ofloxacină și ciprofloxacină;
  • medicamente cu tetraciclină;
  • Cefalosporine - atât pentru uz intern, cât și pentru administrare intramusculară;
  • peniciline protejate;
  • macrolide.

Este necesar să spunem mai detaliat despre medicamentele pentru prostatita din grupele enumerate, despre proprietățile, caracteristicile și grupurile de microorganisme asupra cărora acţionează.

fluorochinolone

Faptul este că aceste medicamente au capacitatea maximă de a fi absorbite în țesuturile glandei prostatei, creează un efect cumulativ acolo și conduc la ameliorarea rapidă a procesului inflamator.

Desigur, un remediu cu acțiune rapidă pentru prostatita este un antibiotic din grupul de fluorochinolone, dar trebuie să luați medicamentul în cursul complet recomandat de medicul dumneavoastră. Dacă pacientul anulează în mod independent medicamentul după dispariția principalelor simptome ale bolii, infecția devine o formă latentă (latente) și se manifestă sub formă de exacerbări ale patologiei cronice.

tetracicline

Dintre medicamentele grupurilor antibacteriene, tetraciclinele au fost prescrise mult mai rar în tratamentul prostatitei. Acest lucru se datorează numărului mare de efecte secundare și toleranței nu foarte bune de către pacienți. Cu toate acestea, există un medicament care este eficient împotriva multor agenți patogeni și este recomandat de medici pentru forma acută a bolii.

Principalul plus al medicamentelor este atingerea concentrației maxime a substanței active în țesuturile prostatei după câteva ore. Nu este recomandat pacienților cu probleme hepatice și renale și hipersensibilitate la tetracicline.

cefalosporine

Preparatele pentru tratamentul prostatitei la bărbați din grupul de cefalosporine prezintă activitate ridicată împotriva unei game largi de agenți patogeni. Aceste fonduri vă permit să scăpați de flora microbiană și de prostatita cauzată de gonococi, E. coli, trichomonas, proteus, klebsiella, enterobacterii și alți agenți patogeni.

O listă detaliată a contraindicațiilor pentru care cefalosporinele nu trebuie utilizate la anumiți pacienți este prezentată de medic, dar în cele mai multe cazuri acestea sunt probleme ale ficatului și rinichilor, precum și hipersensibilitatea la acest set de medicamente.

peniciline

Ce medicamente pentru prostatita din grupul de peniciline protejate pot fi utilizate pentru a trata această boală depinde de rezultatele analizei asupra tipului de agent patogen și de determinarea sensibilității acestuia la medicamente.

macrolide

Cu toate acestea, aceste medicamente sunt foarte eficiente în tratamentul bolilor cu transmitere sexuală, au toxicitate scăzută, pătrund bine în spațiul intracelular și nu au un efect dăunător asupra microflorei intestinale. Prin urmare, ca și înainte, ele sunt utilizate în terapia complexă a inflamației prostatei, adesea în combinație cu cefalosporine.

Medicii observă că medicamentele dintr-un număr de macrolide sunt foarte eficiente în perioada de urmărire, adică după finalizarea terapiei principale, de exemplu, fluorochinolone sau cefalosporine.

Droguri populare

Piața farmaceutică oferă acum o mulțime de medicamente, printre care este foarte posibil să alegeți un remediu eficient pentru prostatita, care afectează o problemă specifică. Deci, principalele plângeri ale bărbaților cu acest diagnostic sunt:

  • sindrom de durere;
  • pierderea completă a funcției erectile;
  • probleme la urinare;
  • durere și disconfort în timpul actului sexual;
  • Deteriorarea stării generale de bine, scăderea apărării organismului.

Medicii continuă să avertizeze pacienții că nu au idee câte suplimente chimice diferite, pe bază de plante și suplimente alimentare sunt acum vândute pentru a combate simptomele enumerate ale prostatitei.

Nu fiecare dintre medicamente va ajuta un bărbat să facă față bolii, deoarece alegerea medicamentelor trebuie făcută de către medicul curant, ținând cont de forma și stadiul prostatitei, cauza apariției acesteia, simptomele clinice și vârsta. rabdator. Toate medicamentele trebuie utilizate numai la recomandarea unui specialist, luând în considerare doza și cursul terapiei.

Ce fel de medicament să luați pentru prostatita depinde nu numai de capacitățile financiare ale pacientului, ci și de manifestările bolii, forma și stadiul acesteia. Nu este recomandat să cumpărați în mod independent medicamente, chiar și de origine vegetală, fără examinare prealabilă și consultarea unui medic, deoarece nu există un remediu universal pentru prostatita care să ajute pe toată lumea fără excepție.

Dacă medicamentul se dovedește a fi eficient la un bărbat, poate dăuna pur și simplu pe altul. Prin urmare, atunci când tratați prostatita, trebuie să fiți precaut maxim și să lucrați cu un specialist calificat.