Ce este prostatita cronică, simptomele ei și este posibil să se vindece boala pentru totdeauna?

Programare la medic pentru prostatita cronică

Mulți bărbați după vârsta de 40 de ani au probleme cu urinarea și erecția. Ele sunt cauzate de prostatita cronică - o patologie a sistemului urogenital masculin. Boala apare din cauza proceselor inflamatorii frecvente care acoperă prostata.

Micul organ sexual masculin este situat sub vezica urinara. Glanda mărginește uretra. Sintetizează un secret care stimulează vitalitatea și viabilitatea spermei. Prostatita este vindecabilă, trebuie combătută. Metodele de tratament al prostatitei cronice sunt selectate de medic pe baza datelor de diagnostic.

Ce-i asta

Pentru a menține libidoul, bărbații trebuie să înțeleagă clar ce este prostatita cronică, cât de gravă și periculoasă este, ce complicații provoacă. În primul rând, în prostată se dezvoltă un proces inflamator acut. Dacă stadiul acut al bolii nu este tratat, acesta devine cronic.

Agravarea este cauzată de infecții și congestie la nivelul prostatei. Prostatita cronică la bărbați este împărțită în 2 tipuri: infecțioasă și congestivă.

 1. Prostatita infecțioasă stimulează bacteriile, virușii și ciupercile care intră în glandă cu fluxul sanguin și limfatic atunci când partenerii fac sex neprotejat.
 2. Declanșatorul prostatitei cronice congestive este acumularea de secreții produse de prostată și scurgerea afectată a sângelui venos.

Glanda inflamată crește în dimensiune. Presează pe uretra și îngreunează scurgerea urinei. Acesta perturbă procesul de producere a spermei, ceea ce duce la o scădere a potenței și o slăbire a funcției de reproducere.

Faceți față faptului că este o prostatita cronică și determinați factorii care o deosebesc de o exacerbare. Forma cronică apare pe fondul uneia acute. Cursul său este întârziat cu 3 luni sau mai mult. Este predispus la recidivă: perioadele de remisiune sunt înlocuite cu un focar al procesului inflamator. Simptomele prostatitei cronice sunt șterse, este dificil de diagnosticat. Uneori boala este asimptomatică.

cauze

Inflamația în prostatita cronică continuă de ani de zile. Ușor disconfort și durere în zona inghinală, sacrului, organelor genitale și anusului sunt inofensive la bărbați.

Ei nu acordă atenție simptomelor ușoare ale prostatitei cronice, tratamentul în acest stadiu nu este efectuat. Prin urmare, boala progresează într-un stadiu critic, când patologia provoacă disconfort insuportabil și este dificil de tratat.

Cauzele prostatitei cronice includ:

 1. BTS infecțioase care afectează prostata și uretra. Boala este cauzată de trichomonas, chlamydia, gonococi, ciuperci, micoplasme, virusuri herpetice și alți agenți patogeni.
 2. Un secret de durată. Odată cu stagnarea, fluxul de sânge în organele sistemului genito-urinar este perturbat. Lipsa nutrienților duce la dezvoltarea proceselor inflamatorii la nivelul prostatei.
 3. imunitatea slăbită. Functiile protectoare ale organismului sunt reduse de beriberi, alergii, infectii netratate, hipotermie, dezechilibru hormonal, stres, depresie.
 4. Activitate fizică redusă, obezitate. Când lipsește exercițiul fizic, circulația sângelui este perturbată. Țesuturile subnutrite devin inflamate.
 5. Viață intimă neregulată. Abstinența prelungită, acțiunile întrerupte, lipsa orgasmelor, sexul prelungit artificial duc la simptome de prostatita cronică la bărbați.
 6. leziuni.
 7. Dependență de mâncarea picantă.
 8. Purtați lenjerie intimă strâmtă.
 9. Constipație și întârziere sistematică în golirea vezicii urinare.

Stagnarea și tulburările circulatorii în organele sistemului genito-urinar sunt principalele cauze ale prostatitei cronice. Ele creează condiții favorabile pentru pătrunderea microorganismelor dăunătoare în țesuturile prostatei. Inflamația prostatei este rezultatul activității vitale a agenților patogeni. Inflamația frecventă a organului și ignorarea modului de tratare a prostatita cronică se termină cu dezvoltarea impotenței și a infertilității.

clasificare

Există mai multe tipuri de forme cronice ale bolii:

 1. Inflamație nespecifică a prostatei. Cu acest tip de boală nu există semne de prostatita cronică. Boala este greu de diagnosticat. Nu este întotdeauna clar cum să tratăm prostatita cronică fără simptome.
 2. Forma non-bacteriană apare atunci când există leziuni autoimune ale țesuturilor glandei. Nu există bacterii conținute în biomaterialele luate în scopuri de cercetare.
 3. Infecția bacteriană se caracterizează printr-un curs lung. În analize se găsesc tulpini de bacterii patogene. Boala se dezvoltă brusc pe fondul unei exacerbări. Este însoțită de frisoane, febră mare, urinare dificilă frecventă, dureri severe în zona inghinală și în partea inferioară a spatelui, secreții anormale din uretra. Dacă nu vă angajați în tratamentul prostatitei xp, boala va merge în stadiul acut, va provoca disurie, impotență, dureri severe la nivelul organelor genitale. Bărbații intră în panică, sunt chinuiți de gândul: este posibil să se vindece prostatita cronică?
 4. Forma congestivă apare cu congestie venoasă și intimitate neregulată. Simptomele prostatitei congestive sunt exprimate în scăderea libidoului, erecție slăbită și senzații orgasmice șterse. Urinarea frecventă seara și noaptea este un simptom caracteristic al prostatitei congestive.
 5. prostatodinie. Inflamația duce la compactarea țesuturilor glandei, creșterea urinării. O cantitate mică de lichid scapă de fiecare dată când vezica urinară este golită. Urinarea este însoțită de dureri de tragere în perineu.

simptome

Simptomele prostatitei cronice de toate tipurile sunt similare. Diferența lor este nesemnificativă, este exprimată în caracteristicile evoluției bolii. Forma asimptomatică a bolii este detectată atunci când un pacient vine la medic cu plângeri despre tulburări ale organelor genitale.

Semne generale:

 • irascibilitate, iritabilitate, agresivitate;
 • oboseală, performanță redusă;
 • Insomnie;
 • pierderea poftei de mâncare.

Simptome principale:

 • durerile de tăiere pătrund în abdomenul inferior, regiunea lombosacrată, cresc odată cu intimitatea și după abstinența prelungită;
 • secretie copioasa de substanta limpede sau purulenta din uretra. Fulgi albi și structuri asemănătoare firului sunt vizibile în urină;
 • Disurie - urinare dificilă frecventă noaptea, însoțită de durere, arsură, durere în perineu (separarea afectată a urinei duce la retenție nenaturală sau scurgere spontană);
 • Tulburări intime: act sexual dureros, scăderea libidoului, ejaculare instantanee, orgasm nesemnificativ. nevroza sexuală;

simptomele unei forme bacteriene;

 • disfuncție a sistemului urinar;
 • disfuncție sexuală;
 • emotivitate instabilă – izbucniri de agresivitate.

Este important să recunoașteți simptomele la timp și să începeți tratamentul. Problema: este posibil să se vindece complet prostatita cronică – depinde în mare măsură de bărbat. Boala este predispusă la recidivă. Prin urmare, este necesar să se controleze sănătatea organelor sexuale pentru a-ți construi o viață intimă. Puteți afla mai multe despre semnele bolii din videoclip.

complicatii

Dacă nu tratați prostatita cronică, se vor dezvolta complicații grave.

Consecințele prostatitei cronice:

 1. Se dezvoltă patologii ale sistemului urinar: pielonefrită, cistita. Uretra este cicatrice și îngustată. O stenoză poate fi tratată cu antibiotice sau intervenție chirurgicală.
 2. Există un adenom, vezica urinară devine inflamată cu o întârziere critică a fluxului de urină. În acest caz, există un singur tratament eficient pentru prostatita cronică - intervenția chirurgicală.
 3. Apare un abces al prostatei. Patologia este însoțită de slăbiciune, febră, frisoane, transpirație abundentă și tulburări de conștiență.
 4. Sepsisul apare la bărbații cu diabet.
 5. Dacă vă gândiți dacă să tratați prostatita cronică și nu încercați să scăpați de ea, se vor dezvolta patologii care duc la infertilitate. Tratamentul terapeutic al infertilității este de durată și practic ineficient.
 6. Cancerul și hiperplazia glandei apar atunci când tratamentul prostatitei cronice la bărbați nu se efectuează pentru o lungă perioadă de timp. Al doilea motiv pentru formarea unei tumori maligne este o complicație a adenomului. Cu hiperplazie, țesutul de prostată este topit din puroi. Cu aceste patologii, medicii dau un prognostic nefavorabil. O persoană cu astfel de complicații nu trăiește mult.
 7. Boala pe termen lung duce la formarea de scleroză, chisturi și pietre. Scleroza prostatei progresează de-a lungul anilor pe fondul tulburărilor hormonale. Urina trece lent, cu durere fluxul ei este întrerupt.

metode de tratament

Prostatita cronică poate fi vindecată. Îl tratează într-un complex: prescriu antibiotice, imunostimulante, medicamente antiinflamatoare și hormonale, prescriu fizioterapie, efectuează intervenții chirurgicale, elimină boala în sanatorie.

Durerea este ameliorată cu analgezice și băi calde. Masajul prostatei este o parte obligatorie a tratamentului complex al prostatitei cronice. Procedura elimină congestia, restabilește fluxul sanguin și îmbunătățește secreția.

Este boala vindecată definitiv?

Medicii reacționează în acest fel la pacienții care încearcă să înțeleagă: este posibil să se vindece în sfârșit prostatita cronică - terapia elimină simptomele bolii timp de 3 ani. Tratamentul repetat este necesar la fiecare 3 ani.

Regimul de tratament pentru prostatita cronică este conceput pentru 30 de zile. Antibioticele prescrise de medic sunt luate pentru a elimina infecția.

Cum să scapi de prostatita cronică cu antibiotice? Tabletele trebuie băute, injecțiile se administrează intramuscular sau intravenos. Dacă antibioticele simple nu ajută, atunci prostatita cronică la bărbați ar trebui tratată cu macrolide.

Tratamentul terapeutic este în mod constant ajustat. Antibioticele sunt prescrise pentru forma bacteriană a bolii.

Prostatita cronică este tratată cu alfa-blocante - medicamente care relaxează uretra, facilitează urinarea și drenajul secrețiilor și reduc inflamația.

Tratamentul prostatitei congestive și al altor forme cronice ale bolii se efectuează cu anestezice nesteroidiene.

Se poate vindeca prostatita cronică? Absolut, dacă forma bacteriană este tratată cu agenți hormonali.

În toate tipurile de boli, inclusiv prostatita congestivă, imunomodulatoarele sunt utilizate pentru tratament.

Medicamentele previn formarea cheagurilor de sânge, elimină umflarea și normalizează circulația sângelui. Regimurile de tratament includ injecții și supozitoare în același timp. Lumânările cu propolis vor ajuta la vindecarea unei boli cronice. Bărbaților li se prescrie vitamina E, tranchilizante și antidepresive.

Cum altfel să tratezi prostatita congestivă și celelalte forme ale acesteia? Pentru tratament se folosesc metode fizioterapeutice. Ele normalizează și îmbunătățesc fluxul sanguin, luptă împotriva congestiei, cresc eficacitatea terapiei medicamentoase și accelerează recuperarea. Este posibil să se trateze boala cu noroi și clisme.

În plus, bărbaților cu prostatită cronică li se prescriu:

 • unde ultrasonice;
 • Undele electromagnetice;
 • electroforeză;
 • terapie cu laser;
 • UHF.

Terapia hardware este posibilă pentru tratament la domiciliu. În acest scop, pacienților li se recomandă achiziționarea unui aparat de terapie acustică. Suprimă procesul inflamator în 3 ședințe. Acest lucru elimină necesitatea unui masaj.

Câți sunt tratați și cum trăiesc cu boala, spun medicii în numeroase videoclipuri. Despre costurile tratamentului vei afla la programarea medicului. Depinde de numărul de tratamente plătite și de prețul medicamentelor.

Dacă pacientul urmează recomandările medicului, se ocupă cu insistență de tratamentul prostatitei, recenziile metodelor de a scăpa de boală sunt de obicei pozitive. Boala intră în remisie stabilă, permite bărbaților să ducă o viață normală, să facă sex în mod activ și să mențină funcțiile de reproducere.