Complementăm tratamentul prostatitei cu exerciții utile cu exerciții

Prostatita este tratată nu numai cu medicamente, ci și cu tot felul de proceduri, inclusiv gimnastică. Permite o recuperare mai rapidă. Exercițiile complexe împreună cu administrarea de medicamente vor ajuta la îmbunătățirea contracției mușchilor pelvieni. Datorită încărcării cu prostatita, are loc un masaj natural al prostatei și circulația sângelui se îmbunătățește.

Exerciții pentru tratarea prostatitei

Un set bine ales de exerciții și exerciții va accelera tratamentul prostatitei.

Beneficiile gimnasticii în prostatită

Bărbații se gândesc la sănătatea lor chiar în ultimul moment. Nu le place să ia pastile, așa că gimnastica, care se poate face acasă, este un tratament bun pentru ei. Nu trebuie să cheltuiți bani pe aceste măsuri de sănătate și nu există efecte secundare. În cazul prostatitei cronice, exercițiile fizice arată rezultate pozitive numai în combinație cu medicamente.

Există multe tipuri de exerciții care au un efect bun asupra inflamației prostatei și cresc fluxul de secreții. Datorită exercițiilor terapeutice, mușchii din pelvisul mic sunt întăriți, procesele metabolice se normalizează, circulația sângelui se îmbunătățește, spasmele și inflamațiile dispar.

Există o serie de clase pentru prostatită, dar totul este individual și ceva specific este potrivit pentru fiecare bărbat. Tipul de exercițiu este prescris de medic. Acțiunile efectuate de un bărbat nu ar trebui să provoace disconfort sau să agraveze starea.

Exercițiile în prostatită nu ar trebui să fie dificile, încărcarea în prostatită nu este recomandată.

Ce exerciții sunt utile pentru prostatită?

Cu inflamația prostatei, nu puteți supraîncărca corpul și permite suprasolicitare. Dintre numeroasele tipuri de activitate pentru tratarea prostatitei, următoarele tipuri de activitate fizică sunt considerate cele mai eficiente:

  • Scălda;
  • gimnastică înainte de micul dejun;
  • alerga;
  • Yoga;
  • mers atletic.

Cât despre mers, trebuie să o faci în fiecare zi cu un ritm anume pentru fiecare pentru ca sportul să nu devină o povară. Mergeți câteva minute în fiecare zi. Dacă este posibil, mergeți la înot de cel puțin câteva ori pe săptămână.

Exercițiile de dimineață trebuie făcute în fiecare zi. Se recomandă să vă înclinați capul în ambele direcții, să vă rotiți trunchiul și articulațiile umerilor și să vă mișcați mâinile. Aceste manipulări durează 5-7 minute, iar sănătatea este crescută semnificativ.

Exercițiile pentru coloana vertebrală implică înclinarea părții superioare a corpului în toate direcțiile și rotirea zonei pelvine. Sesiunea se desfășoară în picioare sau așezat, după cum ți se potrivește cel mai bine. Aceste măsuri contribuie la flexibilitate, normalizarea fluxului sanguin și reducerea stresului.

Complex de clase medicale

Nu există mișcări în caietul de exerciții care să nu poată fi stăpânite. Toate sunt destul de simple și nu aduc decât beneficii corpului masculin. Nu trebuie să le faci pe toate deodată, le poți face individual. Un rezultat pozitiv depinde de regularitatea implementării lor.

instalare

Este o retragere a pasajului anal. Este recomandabil să efectuați cu respirație alternativă. Contractați mușchii anusului la inspirație și relaxați-vă la expirare. Aceste manipulări sunt efectuate de două ori pe zi pentru 10 abordări fiecare.

foarfece

Întinde-te pe spate, ridică-ți picioarele cu 90% și depărtează-le. Apoi reuniți și traversați, reveniți la poziția inițială. Reproducerea și amestecarea se face de mai multe ori.

De asemenea, „foarfeca" se poate face prin întoarcerea pe burtă. Această procedură este puțin mai dificilă, dar nu inferioară ca eficiență față de cea anterioară.

suflare

Destul de ciudat, dar trebuie să respiri cu stomacul. Poate fi executat în orice poziție. Respirați adânc în timp ce vă extindeți abdomenul cât mai mult posibil, țineți respirația pentru câteva secunde. Expirați încet și trageți în stomac.

Exercițiu pe fese

Este considerat cel mai eficient exercițiu în tratamentul și prevenirea prostatitei. Stând pe podea, cu picioarele întinse, trebuie să „mergi" pe fese. Astfel de pași ar trebui să fie efectuati până la 50 pe zi.

bicicleta

În decubit dorsal, trebuie să ridicați picioarele, să vă fixați mâinile în spatele capului și să vă mișcați picioarele așa cum ați face când mergeți pe bicicletă. Se recomandă ca fiecare legătură să completeze 20 de ture.

Urcatul scărilor ajută la normalizarea fluxului sanguin în zona prostatei.

Toate exercițiile se fac cel mai bine după trezire, deoarece stagnarea secreției prostatei are loc de obicei dimineața. Exercițiile de seară și de zi nu sunt mai puțin eficiente.

Bazele activității fizice în prostatită

Barbatii care au avut cel putin o data in viata prostatita stiu ca cel mai eficient tratament este exercitiile fizice si un stil de viata activ. Principalul lucru este regularitatea.

Exercițiile fizice fără medicamente nu pot vindeca o prostată inflamată.

Nu orice bărbat este protejat de o prostatita insidioasă. Pentru prevenire, un program de exerciții optim și discret ar trebui efectuat zilnic. Toate exercițiile pe prostată au un efect pozitiv, dar accentul principal este doar pe cele care pot fi făcute fără medic.

Lift

Bărbații ar trebui să-l uite dacă le pasă de sănătatea lor. Este cu totul posibil și rațional să mergeți la podea. Nu va dura mult, dar sănătatea se va îmbunătăți. Te poți odihni pe jumătate. În acest caz, principalul lucru este procesul de ridicare. Cu timpul te obisnuiesti sa ridici pe propriile picioare si miscarile devin usoare. Când picioarele sunt obișnuite cu încărcătura, puteți urca treapta. Dacă creșterea este mare, trebuie înregistrați doi pași.

bicicleta

Anterior, această metodă de transport era considerată la modă. Acum, acest mod de transport este un alt mod de a te menține în formă bună. Ciclismul este considerat o profilaxie eficientă a prostatitei.

hipodrom

Dacă se poate și dacă aveți bani, puteți vizita această instituție. Călăria este considerată o bună completare în tratamentul procesului inflamator. În plus, puteți normaliza starea mentală.

Merge

mod universal. Toată lumea merge și o face tot timpul. Dar sunt puțini oameni care merg mult pe drumeții. Bărbații sunt obișnuiți să ajungă la destinație cu autobuzul sau cu mașina. Adesea conduc chiar și 500 de metri pe roți. De ce să nu le scoți la plimbare?

Activitățile descrise normalizează rapid fluxul de sânge către prostată. Cu exerciții fizice regulate, efectul va fi semnificativ și clar vizibil. Aceste metode de „descărcare" a prostatei se pot face cu o oră înainte de intimitate.

Gimnastica nu este un remediu. Dacă există un agent patogen în prostată, trebuie să luați medicamente. Încărcarea este un plus esențial la cursul universal de tratament.