Cele mai bune remedii pentru prostatită în medicina tradițională și populară

Medicamentele pentru prostatită

Această tulburare de prostată este din ce în ce mai frecventă la bărbații cu vârste cuprinse între 30 și 35 de ani. Reprezentanții mai tineri ai sexului puternic sunt, de asemenea, expuși acestei patologii.

Dacă prostatita a fost diagnosticată la generația mai în vârstă (peste 40 de ani) conform statisticilor, astăzi boala câștigă aderență și aproape 4 din 10 bărbați cu vârsta peste 20 de ani se confruntă cu această problemă gravă.

Pentru tratamentul și prevenirea inflamației glandei prostatei, există multe medicamente și medicamente tradiționale diferite în timpul nostru. Deci, să vedem ce medicamente eficiente pentru prostatită sunt oferite de companiile farmaceutice moderne și ce vindecători tradiționali vindecă această patologie.

Medicamente utilizate pentru tratarea prostatitei

Specialiștii în domeniul urologiei, după efectuarea examinărilor și extragerea concluziilor, prescriu de obicei o terapie care constă dintr-o gamă întreagă de medicamente și diverse proceduri fizioterapeutice. Pentru ca tratamentul să aibă un efect pozitiv, sunt incluse următoarele medicamente:

  • AntibioticeTerapia se bazează pe sensibilitatea individuală a microbilor și bacteriilor. Formele de dozare sunt utilizate sub formă de tablete, supozitoare sau injecții, în funcție de complexitatea cursului prostatitei. Sunt prescrise antibiotice din grupul de aminoglicozide, macrolide, penicilină, tetraciclină, cefalosporină. Aceste substanțe s-au dovedit a fi excelente în lupta împotriva infecțiilor, agenți patogeni care, în majoritatea cazurilor, sunt cauza prostatitei. În plus, componentele au capacitatea de a pătrunde în prostată și de a se acumula în cantități maxime în centrul inflamației. În cazurile în care utilizarea acestor medicamente este interzisă din cauza reacțiilor alergice, medicii prescriu pacienților medicamente din grupul fluorochinol. Cu toate acestea, acestea au un efect mai puțin pronunțat asupra agenților patogeni.
  • Blocante alfa. . . Sunt necesare pentru a bloca impulsurile nervoase din mușchii netezi ai prostatei și pentru a normaliza tonusul muscular pentru a îmbunătăți urinarea.
  • Antispastice și analgezice.Ameliorează crampele și durerea, îmbunătățește starea generală de sănătate.
  • Droguri hormonale. . . Acestea sunt folosite pentru a elimina inflamația, a restabili funcția sexuală și a reduce nivelul de testosteron. Acestea normalizează nivelul hormonilor.

Medicină tradițională

Pentru a obține rezultatul dorit și a scăpa complet de boală, experții recomandă combinarea medicamentelor eficiente pentru prostatită cu remedii populare.

Medicina pe bază de plante este considerată una dintre cele mai sigure și mai eficiente metode din complexul de tratament. Utilizarea furunculelor și a tincturilor pe bază de plante (iubitorii de iarnă, tija aurie, verzui) va ajuta la inflamații și umflături. Aceste plante acționează ca agenți antimicrobieni și de restaurare.

Propolisul, datorită proprietăților sale de vindecare excepționale, are o gamă largă de efecte, nu doar ameliorează inflamația, ci și distruge infecțiile, întărește corpul și vindecă microfisurile. Această substanță rășinoasă este utilizată pentru a face lumânări, tincturi și loțiuni pentru comprese. De asemenea, este utilizat pentru microclisterii cu inflamație a prostatei.

Recepția și combinația de medicamente sau remedii populare necesită consultarea obligatorie a unui specialist.