Metode de tratament pentru prostatită la bărbați

Există mai multe metode de tratare a prostatitei la bărbați. Multe dintre ele sunt eficiente tocmai în combinație. Unele sunt prioritare, altele completează bine cursul principal de tratament.

Programul pentru restabilirea sănătății trebuie prescris de medicul curant. Procedurile suplimentare trebuie coordonate cu un specialist. În orice caz, nici nu ar trebui să vă hotărâți cu privire la activitatea fizică. Unele dintre ele pot fi contraindicate în prostatită.

Antibioticele în tratamentul prostatitei

Prostatita bacteriană, cea mai frecventă la bărbații de vârstă mijlocie, este tratată de preferință cu medicamente bacteriostatice și bactericide. Numai ei pot opri dezvoltarea procesului inflamator și pot îmbunătăți foarte mult bunăstarea pacientului. Face acest lucru tocmai datorită scăderii activității bacteriilor.

Medicament pentru tratarea prostatitei

Un rezultat stabil al tratamentului cu agenți antibacterieni poate fi obținut încă din a doua zi de utilizare a medicamentelor. În cazul în care combinația de fonduri este selectată corect, luând în considerare agentul cauzal al inflamației infecțioase, vârsta pacientului și amploarea deteriorării țesuturilor prostatei.

Masaj direct de prostată

Metodele de tratament pentru prostatita cronică la bărbați includ expunerea manuală direct la organul afectat. Masajul direct trebuie făcut numai de către un specialist. Manipulările independente cu prostata nu sunt acceptabile. Acest lucru poate duce la traume la un astfel de organ sensibil și la părțile adiacente ale sistemului genito-urinar.

Este important să respectați igiena și regulile pentru dezinfectarea zonei de masaj. Prin urmare, este de asemenea de preferat să efectuați manipulări manuale cu prostata într-o clinică. În cazuri extreme, puteți apela un medic acasă, urmând cu atenție instrucțiunile și recomandările unui specialist.

Masajul de prostată reduce inflamația, elimină congestia, activează caracteristicile funcționale ale prostatei și normalizează metabolismul în țesuturile organului.

În momentul expunerii, procedura este foarte scurtă. Și cu tratamentul profilactic, este absolut nedureros.

Terapia antivirală pentru prostatită

Prostatita nespecifică este mult mai puțin frecventă. Cu toate acestea, natura virală a bolii implică propriile sale metode de tratare a prostatitei la bărbați. În primul rând, acestea sunt antivirale.

Se presupune, de asemenea, terapia obligatorie pentru partenerul sexual. Deoarece majoritatea prostatitei virale se câștigă prin contact sexual neprotejat. Ca urmare, un bărbat devine nu numai proprietarul unei boli neplăcute, ci și purtătorul unei infecții.

Virușii din organism ca cauză a dezvoltării prostatitei

Tratamentul prostatitei virale este în mare parte responsabilitatea dermatovenerologilor. Dar poate fi urmărit și în activitatea imunologilor. La urma urmei, prostatita nespecifică este atât ascendentă, cât și descendentă. De exemplu, ca urmare a răspândirii infecției obținute din picăturile din aer.

Nu puteți fi neglijent, chiar și cu o răceală și aveți riscul de inflamație a prostatei. Și în condiții moderne, aceștia sunt bărbați de peste 35 de ani.

Supozitoare pentru prostatită

Una dintre cele mai eficiente metode de tratare a proceselor inflamatorii în sistemul genito-urinar masculin este utilizarea supozitoarelor transrectale. Eficacitatea acestei metode constă în calea mai scurtă pe care o iau substanțele active (antibiotice, anticonvulsivante, analgezice și altele) către organul inflamat.

supozitoare rectale utilizate pentru tratarea prostatitei

Administrarea medicamentului direct în rect accelerează transportul medicamentelor comparativ cu administrarea orală a medicamentelor. În plus, sarcina asupra ficatului este redusă. La urma urmei, drogurile nu trebuie să treacă prin ele înainte de a intra în sânge. Acestea sunt absorbite direct în țesuturi și fluide limfatice prin peretele intestinal.

Supozitoarele sunt prescrise în diferite etape în cursul bolii. Și nu mai puțin eficient ca măsură preventivă împotriva prostatitei cronice. Acestea conțin o cantitate mare de componente ale plantei și nu cauzează dificultăți deosebite în utilizare. Principala afecțiune care trebuie respectată este igiena aprofundată și odihna după administrarea supozitorului timp de 20-30 de minute.

Ceaiuri din plante

Ca măsură de susținere și ca tonic, sunt recomandate diferite metode de tratare a prostatitei cu remedii populare la bărbați. Acestea sunt ceaiuri tonice, compuși imunomodulatori, preparate pentru stimularea funcțiilor regenerative ale corpului. Infuziile cu efect uroseptic direcționat sunt extrem de eficiente.

Tincturi de plante pentru tratamentul prostatitei

Diureticele și medicamentele biostimulatoare nu permit stagnarea în zona prostatei, contribuie la curățarea regulată a organismului de flora patogenă. Unele plante au un efect direct asupra funcției erectile a corpului masculin, care are un efect pozitiv asupra activității întregului sistem genito-urinar.