Prevenirea prostatitei la domiciliu: metode eficiente

Inflamația prostatei este cea mai frecventă patologie la bărbații cu vârsta cuprinsă între 30-50 de ani, rezultată din sindromul stazei venei pelvine, insuficiența autonomă periferică, leziunile infecțioase, disfuncția sistemului imunitar și alte fenomene negative. Pentru a evita riscul declanșării bolii, sexul masculin este recomandat pentru a preveni prostatita acasă. Măsurile preventive vor ajuta la eliminarea cauzelor stării patogene. Pentru a preveni procesul inflamator al organului secretor, unui bărbat i se recomandă să acorde o atenție sporită stilului său de viață, să adere la elementele de bază ale nutriției adecvate, să nu ignore activitățile fizice și sexuale și să practice gimnastica terapeutică și terapia de masaj. Cu toate acestea, prevenirea prostatitei în viața de zi cu zi nu necesită abilități speciale, astfel încât boala să nu apară. Un bărbat ar trebui să manifeste răbdare, asertivitate și persistență în efectuarea unor manipulări simple.

Prostatita

Cauzele prostatitei

Sănătatea umană se arată în activitatea sa vitală. Riscul de leziuni inflamatorii este legat de următorii factori:

 1. Stil de viata sedentar- Lipsa exercițiilor fizice, munca sedentară.
 2. Aport inadecvat de alimente -preponderența alimentelor sărate, prăjite, afumate, gustări constante care contribuie la probleme metabolice.
 3. Abstinenta sexuala prelungita.
 4. Abuzul de obiceiuri proaste- Fumatul, consumul de alcool, inclusiv băuturi cu conținut scăzut de alcool.
 5. Patologii de fond- Hemoroizi, defecație înfundată.
 6. promiscuitate- Viață sexuală promiscuă fără contracepție (prezervativ).
 7. Boli ale tractului urinar.
 8. ITS, Infecția tractului genito-urinar.
 9. Disfuncție sexualăDificultăți de ejaculare.
 10. Eficiență scăzută a sistemului imunitar.
Un stil de viață sedentar este ceea ce determină dezvoltarea prostatitei

În primul rând, prevenirea prostatitei implică o vindecare pentru problemele de mai sus. Cu cât încep mai devreme măsurile terapeutice și preventive, cu atât sunt mai mari șansele de a face sex normal și menținerea activității reproductive.

Prevenirea primară și secundară a prostatitei

Măsurile preventive împotriva prostatitei sunt împărțite în:

 • Primar- datorită prevenirii apariției bolii și este important să se prevină prostatita pentru fiecare bărbat care a împlinit vârsta de 30 de ani;
 • Secundar- înseamnă măsuri pentru bărbații care au prezentat deja simptome dureroase. În această situație, este important să se prevină neglijarea procesului, cronicitatea bolii și reapariția simptomelor.

Prevenirea prostatitei se caracterizează prin intervenții de tratament care îmbunătățesc sănătatea generală și calitatea vieții.

Sfaturi acționabile pentru a evita inflamația prostatei

Este important ca bărbații cu risc de boală neplăcută să își monitorizeze cu atenție propria sănătate. Această regulă se aplică în special bărbaților a căror muncă implică așezarea la computer, șederea în umiditate, subsoluri, hipotermie și oboseală crescută.

Referinţă! Datorită prevenirii timpurii a controalelor de sănătate, va fi posibil să se mențină funcțiile masculine complete, să se asigure o calitate ridicată a vieții și să nu se cheltuiască bani, deoarece costurile tratamentului nu sunt adesea ieftine.

Urmând sfaturile, persoanele cu risc pot preveni apariția prostatitei și cronicității.Bărbații sunt sfătuiți să respecte următoarele reguli:

 • Stil de viață sănătos, vizitând săli de sport, centre de fitness.Bărbații sedentari ar trebui să ia pauze la fiecare 6 ore și să meargă mai des pentru a evita stagnarea sângelui în organele pelvine.
 • Intimitate cu un partener.Frecvența și tipul plăcerii sexuale au un efect pozitiv asupra sănătății prostatei. Dar perversiunea sexuală, sexul fără discriminare fără prezervativ provoacă transmiterea bolilor cu transmitere sexuală, iar prelungirea sau îndepărtarea specială a penisului din vagin înainte de ejaculare are efecte dăunătoare asupra organului secretor. Cel mai bun lucru este să întreții relații sexuale constante cu un partener.
 • Alimentație corectă.Baza nutriției sunt produsele care sunt utile pentru întregul organism, inclusiv pentru prostată. Măsurile dietetice includ consumul de preparate din pește și carne, cereale - în special orez și hrișcă, fructe de mare, lapte și lapte acru, produse apicole, compoturi, băuturi din fructe făcute acasă, legume și fructe proaspete. Meniul nu trebuie să includă alcool, sodă, consum excesiv de produse de patiserie, măruntaie, fast-food, alimente grase, afumături și alimente cu condimente.
 • Lipsa hipotermiei.Pentru a evita infecțiile genito-urinare, este important să vă adaptați la vreme, să evitați hipotermia în sezonul rece și să purtați haine respirabile pe timp cald.
 • O pauză bună, dormi.Cu o suprasolicitare constantă, lipsă de odihnă, depresie, pot apărea manevre de depășire, ceea ce slăbește funcțiile de protecție ale corpului și „scade" imunitatea. Pentru ca starea sistemului imunitar să fie întotdeauna optimă, este necesar să vă odihniți, să dormiți cel puțin 8 ore pe zi, să tratați bolile inflamatorii în timp util - pentru a preveni procesul de a deveni cronic, pentru a schimba mediul, pentru a obține aer proaspăt și evitați situațiile stresante.
 • Duș rece și cald.Hidroterapia zilnică se efectuează pentru a preveni stagnarea sângelui în pelvis. Dușul nu este doar o procedură igienică - hidroterapia activează circulația sângelui, îmbunătățește imunitatea. Pentru a accelera circulația sângelui, trebuie efectuat în mod regulat un masaj de duș în zona inghinală.
 • Examinări în timp util de către un urolog.Este necesar să mergeți la medic chiar dacă nu există simptome de prostatită. La diagnosticarea inflamației prostatei în primele șase luni, un bărbat ar trebui să se supună unui examen medical o dată la 3 luni în fiecare lună după tratament, dacă starea se îmbunătățește. În următorii 3 ani, examenele profilactice sunt recomandate la fiecare 6 luni - chiar dacă nu există semne patologice. După 40 de ani, medicul trimite un bărbat pentru o ecografie a prostatei.
Duș rece și cald

Înștiințare! Prevenirea prostatitei - menținerea funcțiilor masculine timp de mulți ani. Cu toate acestea, respectând măsurile preventive, este necesar să se țină seama de cauza principală a patologiei, deoarece unele dintre ele sunt un stil de viață pasiv și lipsa de sex, al doilea este prezența obiceiurilor proaste, iar al treilea este PAP.

Exercițiu pentru prevenirea prostatitei

Dacă vă dedicați exercițiilor simple timp de 5 - 10 minute pe zi, puteți evita dezvoltarea unui proces patologic, neglijarea căruia amenință cu cancerul de prostată.

Mulți bărbați sunt leneși în legătură cu exercițiile zilnice și preferă să ia medicamente decât să facă mișcare. Cu toate acestea, medicii avertizează că multe medicamente sunt ineficiente și doar auto-hipnoza va ajuta atunci când luați medicamente. În plus, mafia farmaciei câștigă o grămadă de bani cu oamenii bolnavi, așa că publicitatea pentru droguri este adesea o farsă completă.

Să te forțezi să faci exercițiile este necesar doar la început. Atunci nevoia devine un obicei, astfel încât bărbatul să nu simtă disconfort și să nu petreacă mult timp făcând exerciții.

Exercițiu pentru prevenirea prostatitei

Manipulările sunt axate pe eliminarea stagnării sângelui venos în organele pelvine, îmbunătățirea circulației sângelui în tot corpul și menținerea funcțiilor prostatei.

„Mers" pe fese

Metoda funcționează numai pentru utilizarea de zi cu zi. Rezultatul este de așteptat în 2-3 luni de antrenament dur. Pentru prevenirea disfuncției prostatei și activarea fluxului sanguin în pelvis, un bărbat ar trebui să respecte următorul algoritm de acțiune:

 1. Stăm pe podea cu picioarele îndoite;
 2. Îndoiem șoldurile și ne mișcăm alternativ pe fese.

Doar 1-2 minute pe zi va ajuta la prevenirea prostatitei.

Ghemuit și întinderi

Astfel de antrenamente sunt arătate tuturor bărbaților, în special celor care petrec mult timp stând la serviciu sau în mașină. Formarea nu necesită abilități speciale, se poate face:

 • Urcarea scărilor, pasul peste o treaptă, ghemuirea și întinderea în același timp;
 • Când mergeți - jumătate ghemuțiți și săriți pe un picior, efectuați mișcări de întindere.
Pe jumătate ghemuit

Strângeți-vă coapsele împreună

La cursurile de fitness, puteți vedea deseori femei care efectuează acest tip de manipulare. Cu toate acestea, bărbaților li se recomandă, de asemenea, să folosească un truc simplu pentru a preveni prostatita. Veți avea nevoie de o minge de cauciuc sau de un antrenor cu fluturi. Atributele sunt plasate între coapse, după care există o nevoie urgentă de comprimare a părților proximale ale extremităților inferioare. Doar 3 minute pe zi va preveni dezvoltarea unei patologii.

Recomandări pentru bărbații așezați

Șoferii, lucrătorii de birou și bărbații cu alte locuri de muncă sedentare sunt încurajați să facă lucruri simple, care sunt invizibile pentru ceilalți:

 1. respirăm adânc fără să ne ridicăm de la serviciu;
 2. facem exerciții pentru perineu - antrenament muscular;
 3. Încordăm mușchii perineului cât mai sus posibil.
 4. Ține-ți respirația timp de 3-5 secunde.
Lucrător de birou

Medicii recomandă repetarea pașilor de 5 până la 6 ori. În timpul zilei este mai bine să faceți 1-2 abordări pentru cea mai mare eficiență.

Bărbații care au un stil de viață sedentar sau care suferă de exces de țesut adipos ar trebui să urmeze sfatul medicului și să facă cel puțin 100 de pași pe zi. Nu este necesar să părăsiți apartamentul pentru acest lucru (dar este de dorit). Este suficient să alegeți o traiectorie potrivită și să mergeți. Exercițiul nu numai că promovează circulația sângelui și previne inflamația prostatei, ci promovează și metabolismul rapid și ameliorează obezitatea.

Masaj de prostată

Masajul prostatei este eficient în normalizarea funcțiilor organelor, dar mai eficient atunci când terapia de masaj este efectuată de un specialist.

Atenţie! Masarea organului de secreție trebuie efectuată numai după tratamentul unui proces acut.

Masajul de prostată este benefic pentru:

 • Masajul oxigenului și a altor elemente chimice utile stimulează circulația sângelui și intră în organ.
 • Creșterea sintezei testosteronului - un androgen responsabil pentru funcția erectilă.
 • Tonificarea crescută a mușchilor inghinali, datorită căreia procesul de urinare este normalizat.
Masaj de prostată

Frecvența procedurilor de masaj este determinată de indicatori individuali - în funcție de starea pacientului și de procesul bolii. În forma cronică, trebuie efectuate 2 până la 4 ședințe pe săptămână. Dacă progresul este insuficient, performanța poate fi redusă la 1-2. Dacă este necesar, este permisă utilizarea unor stimulente speciale de masaj - atunci frecvența poate fi mărită la 2-3 săptămână.

Sunt clasificate următoarele tipuri de tehnici de masaj:

 1. Masaj manual - efectuat cu degetul, efectuat ca profilaxie a prostatitei;
 2. Într-un stadiu incipient al bolii, se recomandă efectuarea tehnicii - stoarcerea și eliberarea sfincterului;
 3. Masaj rectal - efectuat cu pompe speciale de vid prin anus;
 4. Masați cu o clismă cu un amestec de mușețel - se recomandă să țineți lichidul pentru o perioadă de timp.
 5. Masaj urologic - Tehnica este utilizată doar într-un cadru clinic, deoarece sunt necesare instrumente speciale pentru efectuarea terapiei.
Concreții în prostată

Când faceți masaj, trebuie să fiți extrem de atenți pentru a evita deteriorarea mucoasei anusului. Masajul este contraindicat bărbaților cu următoarele condiții:

 • Hemoroizi;
 • Pietre în prostată;
 • neoplasme benigne și maligne;
 • cursul acut al altor patologii ale sistemului genito-urinar.

Referinţă! Nu toți bărbații vor căuta ajutor de la maseuri, deci o alternativă la masajul preventiv este sexul regulat cu un partener sexual.

Medicamente pentru prevenirea prostatitei

Medicamentele profilactice pentru normalizarea funcțiilor prostatei conțin extracte de plante și vizează accelerarea fluxului sanguin în organ, eliminarea stagnării și creșterea producției de secreții fluide.

Specialiștii prescriu medicamente pentru prevenirea disfuncției prostatei.

În plus față de medicamente, experții prescriu complexe de vitamine pentru a preveni umflarea, congestia și procesele oncologice.Cel mai adesea, pacienților li se prescriu următoarele formulări:

 1. Vitamina A - pentru prevenirea tumorilor benigne;
 2. Vitamina B - pentru a îmbunătăți circulația sângelui;
 3. Vitamina E, K - pentru a reduce riscul de neoplazie la nivelul prostatei.
Vitamine pentru prevenirea prostatitei

O alternativă la medicație este utilizarea de suplimente care reglează funcția prostatei. Suplimentele alimentare pot fi cumpărate în orice rețea de farmacii. Cu toate acestea, asigurați-vă că vă consultați medicul înainte de utilizare. Seleniul din compoziția substanțelor biologic active are cel mai mare efect asupra bărbaților.Elementul chimic are următoarele proprietăți:

 • are un efect benefic asupra spermei;
 • crește erecția;
 • normalizează fertilitatea;
 • are un efect benefic asupra prostatei.

Metode tradiționale de prevenire

Medicina tradițională este o tehnică care s-a dovedit de-a lungul anilor. Prin urmare, medicii prescriu adesea prescrierea de vindecători pacienților ca măsură preventivă pentru problemele cu prostata.

Înștiințare! Infuziile, tincturile, decocturile și alte metode populare provoacă uneori efecte secundare, astfel încât autoadministrarea este plină de deteriorări ale stării. Ierburile sunt alergeni puternici, deci sunt posibile reacții alergice. Dacă apar efecte negative, fitoterapia trebuie oprită urgent și tehnica înlocuită cu o alternativă.

Remediile simple și naturale, nu mai rele decât cele din farmacie, vor ajuta la stabilirea funcției masculine, la normalizarea circulației locale a sângelui, la creșterea funcțiilor de protecție a corpului și la eliminarea congestiei din bazinul mic.

Consumul de ingrediente naturale în fiecare zi poate ajuta la prevenirea apariției prostatitei:

 1. Miere și nuci - în părți egale;
 2. Mierea cu semințe de dovleac - 2: 1;
 3. un amestec de nuci cu fructe uscate.
Miere și nuci

Amestecurile de mai sus au un efect pozitiv asupra întregului corp: elimină toxinele și toxinele, cresc rezistența la viruși și infecții și accelerează metabolismul.

Pe lângă dulciuri, în scop preventiv, se folosesc decocturi din:

 • Ovăz - 2 linguri la 700 ml apă, puneți la foc mare pentru a înmuia boabele. Adăugați 1/4 cană de pătrunjel proaspăt în terciul finit;
 • Ceai Ivan - aburi 2 lingurițe cu jumătate de litru de apă clocotită, bea zilnic înainte de a mânca;
 • Frunze de mesteacăn - 1 linguriță de materii prime la 500 ml de apă clocotită, insistăm câteva ore, consumăm în porții mici;
 • Cereți miere - luată la culcare, 1 lingură, diluată cu un pahar cu apă.

Pentru a menține sănătatea bărbaților, este necesar să urmați recomandările unui specialist, deoarece este mai ușor să preveniți boala decât să fiți tratat mult timp și permanent.