Remedii populare pentru tratamentul prostatitei și adenomului de prostată

Prostatita este inflamația prostatei (glanda prostatică).Remedii populare pentru tratamentul prostatiteiAdenomul de prostată este o mărire a prostatei datorită creșterii sale benigne asemănătoare unei tumori. Există remedii populare eficiente pentru tratarea acestor boli.

Cauzele și simptomele bolii

 • stres crescut pe partea inferioară a spatelui din cauza pierderii legate de vârstă a flexibilității coloanei vertebrale;
 • munca sedentară;
 • Constipație;
 • Hipotermie;
 • Infecţie.

Simptome:Durere și senzație de arsură la urinare, dorință frecventă de a urina noaptea, retenție urinară, dureri plictisitoare la nivelul spatelui, picioare, oboseală crescută, iritabilitate

Remedii populare eficiente pentru tratamentul prostatitei și adenomului de prostată

 • În cazul prostatitei, se recomandă decocturi: rădăcini de marshmallow (2 linguri la 200 ml apă, se fierbe 30 de minute, se bea 60 ml de trei ori pe zi); Frunze de afine (3-4 lingurițe la 400 ml apă, se fierbe într-o baie de apă timp de 15 minute, se lasă 45 minute, se beau 50 ml înainte de mese); Țelină (20 g la 200 ml apă, se fierbe timp de 15 minute, se bea 100 ml de 3-4 ori pe zi). Infuzii: flori de floarea de porumb (1 linguriță la 200 ml de apă, lăsați să acționeze 30 de minute, luați înainte de mese); Heather (1 lingură la 400 ml apă, lăsați să acționeze 2 ore, beți 100 ml înainte de mese).
 • Cu un adenom (hipertrofie) al prostatei, se recomandă următoarele: un decoct de alune zdrobite, scoarță, frunze (2 linguri la 200 ml de apă, se fierbe timp de 30 de minute, se utilizează ca micro-clismă - 60 ml); Infuzie de frunze și tulpini de vâsc alb (20 g la 200 ml alcool, se lasă 2 săptămâni, se strecoară, se beau 20 picături de trei ori pe zi); decoct de rădăcini de lemn dulce (10 g la 200 ml de apă, se fierbe timp de 20 de minute, se bea 1 lingură de 4-5 ori timp de 10 zile); decoct de rizomi de sparanghel (1 lingură la 200 ml, se fierbe 15 minute, se lasă 45 de minute, se bea 1 lingură de 3 ori pe zi); Decoct de muguri de vest de tuja (1 lingură la 200 ml de apă, se fierbe timp de 15 minute, se bea 60 ml cu 30 de minute înainte de mese).
 • Dacă prostata este inflamată, se prepară 2 linguri de iarbă de lumânare de primăvară cu 2, 5 căni de apă clocotită, se infuzează peste noapte și se filtrează. Bea 1 pahar dimineața pe stomacul gol și seara înainte de culcare. Durata tratamentului este de 40 de zile.
 • Pentru prostatita cronică, amestecați 10 părți (în greutate) de boabe de trandafir și păducel, 5 părți de târâtoare de mlaștină, 4 părți de flori de mușețel, 3 părți de frunze de merișor și mesteacăn, rădăcini de păpădie, iarbă de tufă, 2 părți de trifoi dulce și verdeață de iarnă. Se toarnă 0, 5 litri de apă clocotită peste două linguri de amestec tocat uscat, se lasă să stea înfășurat timp de 6-8 ore și se strecoară. Luați infuzia caldă pentru 1 / 4-1 / 3 cană de 5-8 ori pe zi. În primăvară, este mai bine să insistați pe seva proaspătă de mesteacăn și să o fierbeți. De asemenea, este foarte util pentru anexite, pielonefrite, hipertensiune arterială.
 • Pentru tratamentul adenomului de prostată, puteți oferi următoarea rețetă: 10 g frunze de alun, 8 g plantă de aur, 10 g flori de păducel, 10 g plantă chandra, 20 g rizomi de oțel, 15 g amestec de plante medicament vrabie, 12 g cenușă frunze, 10 g medicament de trifoi dulce, 20 g rizomi de cenușă, 10 g plante veronica, 10 g plante rapitoare. Se prepară 1 lingură din acest amestec cu 0, 5 litri de apă clocotită, se fierbe 10 minute la foc mic, se lasă să se absoarbă 30 de minute, se strecoară. Trebuie să beți bulionul de 4 ori între mese în timpul zilei. Cursul tratamentului este de 25-30 de zile.
 • Măcinați semințele de pătrunjel în pulbere, turnați 4 lingurițe cu un pahar de apă clocotită, fierbeți timp de 15 minute, răciți și strecurați. Luați un decoct de 1 lingură de 4-6 ori pe zi. Puteți, de asemenea, să trageți 1 linguriță de semințe de pătrunjel într-un pahar cu apă rece timp de 8 ore. Bea această infuzie de 1/4 cană de 4 ori pe zi. Tratați inflamația prostatei cu acest tratament.
 • Măcinați 2 cepe de dimensiuni medii într-o pulpă, turnați 0, 6 litri de apă clocotită peste ele, lăsați să se odihnească timp de 2 ore, învelite, beți 50 g la fiecare oră.
 • Pentru hipertrofia prostatică, luați 1-2 linguri de semințe de dovleac curățate și zdrobite de două ori pe zi, dimineața și seara, timp de o lună. Aceste semințe pot fi zdrobite și presărate pe o varietate de feluri de mâncare sau amestecate cu făină pentru coacere.
 • Se toarnă o lingură de rădăcină de brusture tocată cu 0, 5 litri de apă, se fierbe timp de 10 minute, se scurge. Bea un pahar de vin de 4 ori pe zi înainte de mese.
 • Flori de floarea de porumb și rădăcină goală de lemn dulce - câte o parte, frunze de urs - 3 părți. Se toarnă 10 g de amestec cu un pahar de apă clocotită, se încălzește într-o baie de apă clocotită timp de 15 minute, se răcește 45 de minute, se strecoară, se stoarce materiile prime, se aduce volumul bulionului la original cu apă clocotită. Luați 2-3 linguri cu 15-20 de minute înainte de mese de 3-4 ori pe zi.
 • Se amestecă părți egale de vasc alb, rădăcină de brusture, tulpini de porumb cu stigmate, iarba gâscei puternice și tufă. Se toarnă 1 lingură din colecție cu un pahar de apă clocotită și insistă până se răcește. Pentru hipertrofia prostatică, luați 2-3 pahare pe zi.
 • Măcinați rădăcinile uscate ale eritematosului de câmp în pulbere. Luați 0, 5 lingurițe de 3-5 ori pe zi cu apă caldă. Pentru a pregăti infuzia, se toarnă 1 lingură de rădăcină sau 2 linguri de ierburi, 0, 5 litri de apă, se lasă să se odihnească timp de 2 ore, se scurge. Beți 100-150 ml de 3-5 ori pe zi înainte de mese. Se ia cu dificultate la urinare datorită măririi prostatei.
 • 1-2 linguri de frunze albe de mesteacăn se toarnă 0, 5 litri de apă clocotită, insistă să se strecoare. Luați 1 / 2-2 / 3 pahar de 3-5 ori pe zi înainte de mese cu hipertrofie de prostată.

Pentru tratamentul eficient și prevenirea prostatitei și adenomului de prostată, este util să utilizați un medicament extatic pe bază de plante. Acest remediu pentru prostatită stimulează funcția prostatei, restabilește echilibrul hormonal, normalizează urinarea, ameliorează durerea, are efecte antiinflamatorii, tonifiante și tonifiante asupra circulației sângelui.