Preparate pentru tratamentul prostatitei și adenomului de prostată

Din păcate, astăzi statisticile bolilor masculine ale sistemului genito-urinar arată că cazurile de prostatita și adenom de prostată au devenit mai frecvente și este necesar să se găsească medicamente eficiente. Care este motivul - în ecologie, nutriție, stil de viață - este un mister, dar adevărul rămâne, iar boala trebuie tratată. În plus, pe piața farmaceutică apar noi medicamente împotriva prostatitei și a adenomului de prostată la bărbați. Care dintre ele sunt cele mai eficiente care vă vor ajuta să scăpați rapid și eficient de simptomele bolilor de mai sus? În ce forme sunt preparate medicamente pentru simptomele prostatei și adenomului de prostată?

Ce formă de medicament este destinată cazului dumneavoastră specific depinde de stadiul și forma bolii. Este determinată și de simptomele care apar sau, dimpotrivă, nu apar. Acest lucru se întâmplă deoarece forma medicamentului determină mecanismul și gradul de efect asupra organismului.

Dar toți sunt uniți prin astfel de forme de influențare a corpului:

 • Îmbunătățirea dinamicii sistemului urologic;
 • normalizarea metabolismului;
 • normalizarea echilibrului hormonal;
 • Îmbunătățirea microcirculației prostatei.

Dar ce forme de dozare oferă medicina modernă:

 • supozitoare rectale;
 • injecții intravenoase;
 • injecții intramusculare;
 • Medicamente sub formă de tablete;
 • Medicamente în capsule;
 • lichid oral.

Cele mai eficiente medicamente

medicul prescrie medicamente pentru prostatită

Acum să ne uităm la unele dintre medicamentele pe care bărbații le folosesc cel mai activ pentru a trata bolile sistemului genito-urinar. În stadiile inițiale ale bolilor sistemului genito-urinar la bărbați, tratamentul se efectuează cu astfel de medicamente care acționează asupra mușchilor interni ai vezicii urinare și a tractului urinar, adică refuză să aibă un efect relaxant asupra acestora.

Tratamentul bărbaților se efectuează prin luarea de medicamente care ajută la reducerea dimensiunii tumorii și a zonei de inflamație. Astfel de medicamente sunt cele mai eficiente în stadiile incipiente ale adenomului de prostată și al prostatitei. Acţionează perfect asupra stării generale a sistemului genito-urinar la bărbaţi.

Preparatele pentru tratamentul hiperplaziei de prostată îmbunătățesc procesul de urinare, reduc umflarea și iritația, opresc creșterea neoplasmelor.

În cele mai multe cazuri, medicii prescriu pacientului un medicament din următoarele grupuri:

 1. Adenoblocante alfa-1.
 2. inhibitori ai 5-alfa reductozei.

Să începem o privire mai atentă cu primul grup, blocanții alfa-1: în ce cazuri sunt utilizați blocanții alfa-1 pentru a trata adenomul de prostată și prostatita? Mai întâi, să aflăm ce fel de fonduri sunt incluse în acest grup și ce efect au asupra organismului.

Elementele active ale medicamentelor sunt alfuzolin, doxazosin, terozosin, tamsulazina. Acestea blochează receptorii alfa-1 adrenergici din prostată, tractul urinar și uretra. Medicamentele scad presiunea în tractul urinar, îi reduc rezistența la curgerea fluidelor, elimină disuria și îmbunătățesc procesul de urinare.

Adrenoblocantele pot elimina simptomele bolii destul de rapid, dar nu sunt capabili să oprească creșterea hiperplaziei de prostată. Acest tip de medicament poate ajuta cel mai bine pacienții cu o prostată de mărime moderată sau normală.

Utilizarea adrenoblocantelor poate avea unele reacții adverse – s-ar putea să vă simțiți amețit, să vă doare capul, curgerea nasului, unele probleme ale sistemului digestiv. Această categorie de medicamente, prescrisă pentru prostatita și adenom de prostată, este contraindicată bărbaților a căror boală este deja într-o formă ulterioară și avansată. Această formă neglijată se caracterizează prin următoarele simptome: dificultate la urinare, nevoia frecventă de a urina. Chiar și formele severe sunt adesea complicate de boli infecțioase concomitente ale sistemului genito-urinar al bărbaților.

Ce medicamente sunt considerate cele mai bune?

Tratamentul medicamentos al adenomului de prostată este prescris în același timp:

 • cu sfaturi nutriționale;
 • Numirea exercițiilor fizice;
 • cu masaj.

Rezultatul este bine susținut de terapia complexă. Durează mult timp, necesită răbdare și cursuri repetate. Medicamentele sunt prescrise:

 • în tablete;
 • injecții;
 • supozitoare rectale;
 • microclisteri.

Acțiunea medicamentului nu duce la distrugerea radicală a adenomului, dar poate produce un efect în prima și a doua etapă a bolii, dacă nu există complicații de la rinichi. Dacă hiperplazia a atins o dimensiune mare, doar intervenția chirurgicală poate fi un remediu eficient.

Uneori, alegerea terapiei conservatoare este determinată de teama pacientului pentru siguranța funcției erectile și posibilitatea de a avea descendenți. În cazul unei stări severe a pacientului cu patologie concomitentă, medicul curant nu poate recomanda intervenția chirurgicală.

Aceste medicamente includ 2 grupe de medicamente:

 1. Blocante alfa-receptorilor - ameliorează spasmele mușchilor uretrei, extinzându-le și facilitând excreția urinei.
 2. Inhibitori de 5-alfa-reductază - inhibă acțiunea unei enzime care favorizează acumularea de dihidrotestosteron, care activează reproducerea celulelor prostatei.

Medicamentele pentru tratamentul adenoamelor de prostată la bărbați cu efect simptomatic consolidează efectul și elimină consecințele negative ale bolii. Acestea includ:

 • antispastice;
 • Analgezic;
 • medicamente antiinflamatoare;
 • decongestionante;
 • complexe de vitamine și oligoelemente;
 • Modulatori imunitari pentru a susține propriile apărări ale organismului.

Având în vedere vârsta înaintată a pacienților cu adenom, înainte de tratamentul medicamentos al adenoamelor de prostată la bărbați, medicul trebuie să țină cont de efectele negative ale acestora asupra altor organe și sisteme. Corpul masculin îmbătrânește mai devreme decât cel al femeii. Este mai mult despre modificările aterosclerotice.

Proprietățile medicamentelor din grupul blocanților receptorilor α

Grupul de medicamente după structura lor chimică este reprezentat de antagoniştii receptorilor α1-adrenergici. S-a stabilit că receptorii de acest tip sunt în principal localizați:

 • pe partea cervicală a vezicii urinare;
 • capsula de prostată;
 • uretra posterioară;
 • Compoziția țesutului stromal.

Ele sunt „platforme" țintă pentru recepția de semnale de la fibrele nervoase. Prin blocarea zonei „de recepție", contracția musculară cauzată de impulsul nervos poate fi contracarată în zona dorită.

Medicamentele pentru tratamentul adenomului de prostată la bărbații din acest grup sunt împărțite în:

 • pe superselectiv - blochează doar receptorii α1-A-adrenergici, toate acestea sunt medicamente pe bază de tamsulosin;
 • selectiv - antagonişti ai tuturor (nu numai tipul A) receptorilor α1-adrenergici.

Un flux mai liber de urină din vezică se observă în cazul tratamentului cu α1-blocante la bărbați. Aceasta este însoțită de:

 • o scădere a severității simptomelor de compresie a uretrei;
 • creșterea vitezei jetului;
 • Scăderea urinei reziduale.

Avantajul derivaților de tamsulosin este considerat a fi eficiența ridicată la doze relativ mici. Doza zilnică eficientă terapeutic este de 10 ori mai mică decât atunci când se prescriu alte medicamente din grup.

O complicație gravă la pacienții care iau medicamente poate apărea în timpul operației de cataractă. Oftalmologii îl numesc sindromul irisului „flabby", există riscul evoluției postoperatorii a bolii oculare.

Caracteristici ale acțiunii medicamentelor din grupul inhibitorilor 5a-reductazei

Scăderea activității enzimei 5a-reductazei perturbă conversia testosteronului în dihidrotestosteron. Medicamentele grupului sunt leacul pentru adenom de prostată, care poate provoca o reducere a volumului glandei hiperplazice. Acest lucru reduce obstrucția mecanică și compresia uretrei.

Inhibitorii sunt prescriși pacienților cu creșterea prostatei mai mare de 30-40 cm3. Rezultatul este vizibil mai ales într-un stadiu incipient al bolii. Cursul tratamentului este lung, nu mai puțin de șase luni. Doar utilizarea pe termen lung duce la o reducere a volumului. Rezultatul terapiei este absența motivelor pentru tratamentul chirurgical la jumătate dintre pacienți.

Proprietățile negative ale medicamentelor din grup includ:

 • apetitul sexual redus;
 • apariția disfuncției erectile;
 • o scădere a nivelului de PSA (antigen specific de prostată) din sângele utilizat pentru depistarea cancerului de prostată.

preparate din plante

Preparatele medicinale din plante conțin multe substanțe biologice active. Efectul lor este mult mai slab decât mijloacele de mai sus. Urologii îl consideră un instrument simptomatic care permite afectarea nivelului imunității pacientului.

Important este că se pot acumula în țesuturile prostatei și dau proprietăți bactericide tractului urinar. Eficacitatea acestor agenți nu a fost confirmată în mod fiabil.

Cursurile de tratament medicamentos sunt lungi, de 4-5 luni.

Alte remedii simptomatice

Pentru a elimina modificările patologice ale țesuturilor prostatei și ale tractului urinar, medicii folosesc mijloace simptomatice care nu au un efect direct asupra prostatei. Pentru a ameliora contracția spastică a canalului uretral și a gâtului vezicii urinare, se prescriu medicamente anticolinergice sau antispastice.

Derivații de Belladonna au cel mai pronunțat efect. Medicamentele ajută la ameliorarea durerii și a tensiunii musculare din vezica urinară. Ele sunt prescrise numai de un specialist în doze limitate (amintim că în stadiile II-III ale bolii se instalează oricum atonia musculară).

Pentru a reduce umflarea țesutului prostatei, se recomandă grupe de diuretice de diuretice de ansă. Nu utilizați medicamente care irită sistemul urinar. Dacă există o amenințare de inflamație în vezica urinară și rinichi, medicul va prescrie antibiotice pentru adenom. Aceste medicamente elimină, de asemenea, simptomele prostatitei, care sunt adesea asociate cu hiperplazia glandei.

Cele mai frecvent utilizate antibiotice sunt:

 • serie de cefalosporine;
 • aminoglicozide;
 • fluorochinolone.

Cu o inflamație severă, este necesar să se pregătească combinații de medicamente antiinflamatoare. Luați în considerare prezența semnelor de insuficiență renală. În insuficiența cronică de organ, aminoglicozidele și tetraciclinele sunt contraindicate din cauza efectelor lor toxice asupra parenchimului renal.

Pentru a activa forțele de protecție, pacienților li se prescriu complexe de vitamine și oligoelemente. Ele ajută la restabilirea metabolismului în țesutul glandular al prostatei, reduc oxidarea și îmbunătățesc circulația sângelui.

O terapie simptomatică nu trebuie echivalată cu un tratament special al neoplasmului. Experiența a arătat că informațiile de natură publicitară pot înșela speranțele pacientului pentru o recuperare completă și îl pot obliga să suporte costuri financiare semnificative. În același timp, însă, timpul necesar pentru terapia conservatoare este ratat.

Plasturele urologic chinezesc pentru adenom de prostată este cel mai bine lăsat pe seama chinezilor înșiși să-l trateze. Nu există încă date convingătoare cu privire la eficacitatea sa. Remediile pe bază de plante indicate în instrucțiuni nu pot pătrunde în țesutul prostatic.

Cât de util este tratamentul pe bază de plante?

Se recomandă utilizarea cu prudență a plantelor medicinale pentru adenomul de prostată. Vindecătorii și planteleștii care își cunosc afacerea nu insistă niciodată asupra celor mai eficiente efecte ale rețetelor pe bază de plante. Nutriționiștii sunt de acord cu recomandările populare pentru includerea în dieta pacienților:

 • Parseliu;
 • Luca;
 • Seminte de in, ulei din seminte de dovleac sau suc.

Lista materialelor vegetale utile pentru prepararea decocturii, infuziilor include:

 • Căprui;
 • scoarță de aspen;
 • iarba de grau;
 • Cucută;
 • Buckeye;
 • Ierburi Johannis.

Proprietățile celandinei în tratarea verucilor și a altor formațiuni de pe piele (papilom, excrescențe de calus, fisuri) sunt binecunoscute.

Toate părțile plantei sunt otrăvitoare și trebuie manipulate cu grijă. În tratamentul adenomului de prostată este important:

 • antimicrobian;
 • antitumoral;
 • diuretic;
 • efect antispastic.

Este mai bine să cumpărați balsam de lămâie și suc de celidonă gata preparate în farmacie. Trebuie amintit că, în cazul utilizării prelungite și supradozajului, sunt posibile disbacterioza intestinală cu diaree, greață și vărsături, iar în cazuri severe, convulsii, halucinații, amețeli cu leșin.

Aditivii din băile de șezut pentru microclisteri sunt fabricați din decocturi de ierburi. Ele ajută la durere, spasme ale uretrei. Sub formă de ceai de plante, se recomandă plante antiinflamatoare binecunoscute:

 • Merișoare (frunze de pădure și frunze);
 • flori de mușețel;
 • seva și muguri de mesteacăn;
 • troscot;
 • rădăcină de lemn dulce.

Pentru a clarifica problema terapiei cu drepturi depline pentru hiperplazia de prostată, medicul trebuie să ia în considerare:

 • stadiul bolii;
 • vârsta pacientului;
 • Comorbidități la vârstnici.

Terapia medicamentosă este utilizată de chirurgi în perioadele preoperatorii și postoperatorii pentru a consolida efectul și a preveni re-creșterea ganglionilor. Pacienții ar trebui să aibă încredere în programările profesioniștilor cu experiență și nu să se automediceze.