Cel mai eficient remediu pentru prostatită

Medicamente utilizate pentru tratarea prostatitei

O afecțiune urologică obișnuită, cum ar fi prostatita, are o varietate de cauze. Poate fi o infecție bacteriană sau un stil de viață prost.

O mulțime de proceduri și măsuri necesare vor ajuta la promovarea remisiunii prostatitei cronice și la eliminarea durerii acute.

Când apar primele semne de prostatită, medicul va prescrie anumite medicamente pentru tratarea bolii.

Este foarte dificil să aflăm cel mai eficient remediu dintre medicamente, deoarece alegerea medicului este ghidată de comorbiditățile existente și de starea generală a pacientului.

Semne de prostatită

Un bărbat poate suspecta că are prostatită dacă procesul de urinare este însoțit de senzații dureroase. Este necesar să mergeți la baie de 1-2 ori pe noapte. După ceva timp, veți experimenta dureri de tracțiune sau durere asupra osului pubian și a perineului și există, de asemenea, o probabilitate ridicată de durere în anus și penis. Urinarea devine mai frecventă, iar urina începe să pară tulbure. Durerea poate apărea și în timpul mișcărilor intestinale. Mulți pacienți observă eliberarea mai multor picături de secreție dimineața, iar temperatura corpului crește adesea la 38 de grade.

Prostatita este o boală foarte insidioasă. Mulți bărbați rămân în tăcere, preferând să ascundă simptomele și să vadă un medic numai atunci când durerea devine insuportabilă. Printr-o astfel de abordare frivolă a sănătății dvs. , puteți câștiga nu numai un proces inflamator, ci și infertilitate.

Ce medicamente se utilizează pentru tratarea prostatitei?

Medicamente pentru prostatită la bărbați

Tratamentul acestei boli se efectuează cu următoarele medicamente:

 • supozitoare rectale;
 • Injecții;
 • Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene;
 • Instilații;
 • Microclisteri;
 • Antibiotice;
 • Blocante alfa.

Fiecare medicament pentru prostatită are propriile sale caracteristici și poate fi potrivit pentru un pacient, dar nu pentru altul. Cel mai eficient mijloc de tratare a unei astfel de boli este selectat de un medic, luând în considerare caracteristicile individuale ale corpului pacientului și caracteristicile evoluției bolii.

Supozitoare rectale

Compoziția supozitoarelor pentru tratamentul prostatitei include substanțe antispastice, antiinflamatoare și antibacteriene, anestezice, precum și materiale de umplutură naturale, cum ar fi miere, propolis, polen, ihtiol, ulei de cătină și altele. Baza supozitoarelor este uleiul de cocos, care ajută la asigurarea faptului că substanțele conținute în supozitoare sunt absorbite mai repede. În plus, lumânările conțin vitamine care întăresc organismul în general.

Datorită faptului că supozitoarele rectale sunt absorbite în rect, ocolind ficatul, acest tratament are un rezultat excelent. Compoziția supozitoarelor include diverse preparate. Să le aruncăm o privire mai atentă.

 • Supozitoarele antibiotice au efect antibacterian. Supozitoarele ameliorează durerea, îmbunătățesc aportul de sânge la prostată și elimină inflamația.
 • Un remediu eficient pentru o astfel de boală îl reprezintă lumânările cu produse apicole: propolis, ceară de albine, miere, polen, lăptișor de matcă. Datorită utilizării lor, procesul inflamator este eliminat și imunitatea crește.
 • Supozitoarele de origine animală ameliorează o persoană de inflamație, restabilesc funcția de secreție, previn formarea cheagurilor de sânge în venele prostatei și îmbunătățesc, de asemenea, funcția sexuală.
 • Supozitoarele magnetice care conțin parmidină sau ferită de bariu sunt extrem de eficiente în tratarea prostatitei, în special a formei sale cronice.

Pentru a obține efectul terapeutic maxim, lumânarea trebuie așezată în rectul opus prostatei. Trebuie injectat profund pentru a nu se schimba. Ar trebui să vă culcați timp de aproximativ 30 de minute după procedură.

Injecții

Injecții pentru prostatită

Cele mai eficiente injecții pentru tratarea prostatitei sunt injecțiile la animale. Acest lucru reduce semnificativ simptomele bolii: umflarea glandei este eliminată, congestia prostatei și a vezicii urinare este redusă. În plus, fondurile au un efect antiinflamator remarcabil și împiedică formarea cheagurilor de sânge în vase.

Dacă apariția prostatitei se datorează influenței unui agent infecțios, atunci antibioticele sunt prescrise sub formă de injecții.

Medicamentele antibacteriene ucid bacteriile și sunt injectate intramuscular de două ori pe zi. Datorită spectrului larg de acțiune, medicamentele sunt utilizate pentru a identifica diferite grupuri de agenți patogeni care cauzează prostatita.

Cursul tratamentului pentru prostatită cu injecții trebuie finalizat până la capăt, altfel există o mare probabilitate de exacerbare a bolii.

Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene

Prostatita la bărbați este adesea însoțită de dureri severe în zona inghinală și perineu. Pentru a scăpa de astfel de simptome, se utilizează antiinflamatoare nesteroidiene.

După ingestie, starea pacientului se îmbunătățește semnificativ. Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene sunt utilizate atât sub formă de tablete, cât și în supozitoare rectale. Cele mai eficiente remedii pentru prostatită sunt medicamentele, în care efectele secundare nu sunt atât de pronunțate.

Antibiotice

medicamente antibacteriene pentru prostatită

Cea mai frecventă cauză a prostatitei este infecția bacteriană. Prin urmare, tratamentul ar trebui să vizeze distrugerea agentului infecțios. În acest caz, sunt prescrise antibiotice. Alegerea celui mai eficient medicament pentru o astfel de boală depinde de natura agentului cauzal.

În timpul procesului inflamator, medicul prescrie de obicei medicamente din grupul tetraciclinelor, penicilinelor, macrolidelor și fluorochinolonelor. În prostatita acută, antibioticele trebuie administrate cel puțin o lună. În cazurile mai severe, tratamentul poate dura până la 12 săptămâni. Acest grup de medicamente este, de asemenea, prescris pentru prostatita cronică. Este foarte important să le utilizați în inflamația congestivă, deoarece acumularea de secreții creează un mediu favorabil reproducerii microorganismelor patogene. Antibioticele se pot acumula în țesuturile prostatei, împiedicându-le să revină. Acest tratament este considerat a fi cel mai eficient.

Instilații și microclisteri

Procedura de instilare este o infuzie prin picurare a anumitor medicamente în uretra pentru a vindeca o leziune a căptușelii sale. Se vor injecta până la cinci mililitri de medicament, iar vezica urinară va trebui golită înainte de procedură.

Microclisterii sunt o modalitate populară de a trata prostatita. În acest caz, se utilizează infuzii și decocturi de plante medicinale, dar efectul temperaturii este foarte important aici. Procedura se efectuează înainte de culcare, deoarece fierul nu trebuie supraîncărcat și hipotermic după aceea.

Blocante alfa

Medicamentele din acest grup pot afecta structurile musculare netede din vezică și prostată. Datorită aplicării lor, procesul de urinare la bărbați este normalizat.

Măsuri preventive

Medicamente utilizate pentru tratarea prostatitei

După terapia pentru prostatita acută, trebuie luate medicamente pentru a preveni reapariția bolii. În acest scop, se utilizează corectori imuni și preparate pe bază de plante. Pentru prevenire se efectuează un masaj de prostată.

În plus, trebuie să vă ajustați stilul de viață și să participați activ la sport. Există un tip special de gimnastică care ajută la îmbunătățirea funcționării prostatei.

Viața sexuală normală trebuie condusă numai cu un partener obișnuit. De asemenea, nu uitați de dietă și limitați consumul de alcool.

Prin urmare, nu este atât de ușor să găsiți cele mai eficiente mijloace de a scăpa de prostatită. Acest lucru trebuie făcut numai de către un medic care va prescrie medicamentul, luând în considerare caracteristicile bolii și starea corpului. Cu toate acestea, cel mai bun remediu pentru prostatită este măsurile preventive în timp util.